Martin Macík ambasadorem Czech Truck Prix 2024

Na tiskové konferenci představil Autodrom Most Martina Macíka jako ambasadora nadcházejícího ročníku Czech Truck Prix 2024, který se uskuteční o posledním srpnovém víkendu (30/08–1/09). O plánech na příští sezónu hovořil generální ředitel Autodromu Josef Zajíček.

IMG_20240823_100912_resized_20240826_052240620

Josef Zajíček během konference představil novinky k nadcházejícímu 32. ročníku Czech Truck Prix, který se stal jedním z velkých tradičních motoristických podniků v České republice. „Čeští fanoušci budou letos moct fandit Martinu Doubkovi v NASCARech. Intenzivně však pracujeme také na tom, aby se příští rok český pilot opět objevil mezi trucky,“ ujistil přítomné Josef Zajíček, za pořádající spolek AMK Most.

Jedním z hlavních taháků letošního Czech Truck Prix bude český jezdec Martin Doubek, vítěz EuroNASCAR 2 z roku 2021. Před domácím publikem nastoupí jako lídr šampionátu ve třídě EuroNASCAR 2, kde po předchozích úspěších patří k hlavním favoritům závodu.

To nebude ale zdaleka vše, na co se mohou těšit čeští fanoušci. Roli ambasadora Czech Truck Prix 2024 přijal Martin Macík, vítěz Dakar Rally, který se aktivně zapojí do celé akce. V neděli ho čeká exhibiční jízda se závodním Ivecem Steffi Halm. Jeho účast na Czech Truck Prix by však neměla skončit závodním víkendem. Probíhají diskuze i o dalším testování na jaře, které by mělo vyústit v Macíkův start na Czech Truck Prix 2025. Na finální rozhodnutí si však fanoušci budou muset ještě nějaký čas počkat.

Autodrom Most: Sezóna 2025

Na tiskové konferenci zazněly také informace k sezóně 2025, na kterou Autodrom Most plánuje další úpravy. Půjde o další vylepšení bezpečnosti, stavbu nového Medical Centra, ale i o nové části asfaltového povrchu v nejvíce namáhaných částech dráhy. Kromě toho Zajíček informoval také o pokračujících jednáních mezi AMK Most a společností Dorna ohledně prodloužení smlouvy na pořádání mistrovství světa WorldSBK. Podnik letos zaznamenal rekordní, bezmála šedesátitisícovou návštěvnost, a smlouva je podepsána do roku 2025.

Zdroj a foto: Autodrom Most a Josef Žídek

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru