Přijíždí nový Opel Frontera

Právě dnes začínají tuzemští prodejci automobilů Opel nabírat objednávky na zcela nové SUV Frontera. Nejprve se za svými zákazníky vypraví modely s hybridním pohonem se 48-voltovou technologií, o něco později nabídku doplní čistě elektrická Frontera Electric. Cena hybridního SUV Frontera s robustním designem začíná na 549 990 Kč (1.2 Turbo/74 kW), základní dlouhodobá akční cena výkonnější verze 1.2 Turbo 100 kW činí 589 990 Kč.

NeuerOpelFrontera

Frontera vyniká také vysokým statickým zatížením střechy (240 kg), což umožní bezpečné užívání stále populárnějších střešních stanů. O zavazadla se postará prostorný zavazadelník základního objemu 460 l, který se sklopením zadních sedadel zvětší až na 1600 litrů.

NeuerOpelFrontera (1)

Dvě motorizace, dva stupně výbavy

Po svém vstupu na český trh bude Frontera k dispozici jako hybrid s přeplňovaným zážehovým tříválcem 1.2 Turbo v kombinaci se 48-voltovou technologií. Tříválec 1.2 Turbo, který se nabízí ve výkonových verzích 74 kW/100 k a 100 kW/136 k, byl vyvinut speciálně pro hybridní pohon. Zážehový motor funguje v kombinaci s elektromotorem o výkonu 21 kW/28 k, výraznou novinkou je elektrifikovaná šestistupňová dvouspojková převodovka, která je standardem pro všechny verze. Spotřeba paliva a emise CO2 hybridních verzí je výrazně nižší než u vozů s konvenčním pohonem – podle metodiky WLTP si hybridní Frontera řekne jen o 5,5 l benzinu na 100 km jízdy. Maximální rychlost Frontery 1.2 Turbo 100 k činí 180 km/h, silnější verze 136 k se rozjede až na 190 km/h.

Zákazníci, kteří chtějí cestovat lokálně bez emisí, budou moci už zanedlouho získat bateriovou Fronteru Electric s dojezdem cca 400 km!

NeuerOpelFrontera (2)

Novinka německé automobilky bude na českém trhu dostupná ve dvou výbavových stupních: Frontera Edition a Frontera GS. Už základní verze Edition bude mít velmi bohatou výbavu (mj. Intelli-LED světlomety manuální klimatizace, kompletní elektrické ovládání oken a zrcátek, 10“ digitální přístrojový panel, inteligentní tempomat nebo systém rozpoznávání dopravních značek…), vyšší verze GS potom dostane např. multimediální infotainment s 10“ barevným dotykovým displejem a navigací, zadní kameru, bezdrátovou nabíječku telefonu, ergonomická sedadla Intelli-Seat, automatickou klimatizaci nebo 17“ litá kola…

Zdroj a foto: Opel



Facebook

Nejčtenější

Nahoru