Aston Martin oslavuje 60 let partnerství s Jamesem Bondem modelem DB12 Goldfinger Edition

Aston Martin představuje vůz DB12 Goldfinger Edition, vytvořený na oslavu 60 let ikonického spojení mezi značkou Aston Martin a filmovou sérií o Jamesi Bondovi personalizačním oddělením Q by Aston Martin. Toto partnerství se začalo psát uvedením filmu Goldfinger v roce 1964, kdy na stříbrném plátně debutoval model Aston Martin DB5. Ten se stal jedním z nejznámějších automobilů na světě a zásadním momentem ve slavné řadě DB. Nejnovější evoluce luxusního vozu nyní dostala úpravy inspirované agentem 007. Při této příležitosti bude celosvětově dodáno pouze 60 exemplářů automobilu DB12 Goldfinger Edition.

aston goldfinger

DB12 Goldfinger Edition

Zatímco vůz DB5, který se objevil ve filmu Goldfinger, byl vybaven všemi vychytávkami pro útěk Bonda před jeho protivníky, model DB12 Goldfinger Edition se zaměřuje na příjemnější zážitky z jízdy na způsob Jamese Bonda a zahrnuje decentní prvky inspirované filmem.

Limitovaná edice DB12 Goldfinger Edition se představuje v ikonické barvě Silver Birch, která se stala pro DB5 typickou právě díky filmu Goldfinger. Nový vůz se tak jasně hlásí ke svým kořenům. Výrazná 21″ vícepaprsková kola s jedinečnou stříbrnou barvou a finální diamantovou úpravou jsou doplněna černými brzdovými třmeny, na zakázku zhotovenými zlatými bočními pruhy a jedinečným logem Aston Martin ve stříbrné barvě s černou glazurou. Jasně chromovaným emblémem s písmenem Q na blatníku pak zřetelně potvrzuje, že tento DB12 získal některé skutečně výlučné doplňky.

Uvnitř této speciální edice jsou kožená sedadla Sports Plus vyvedena v původním stylu vozu DB5 s detailním kostkovaným vzorem známým jako Prince of Wales, který odkazuje na tradiční oblek Jamese Bonda. Tento styl pokračuje na výplních dveří i na čalounění stropu, jeho otisk lze nalézt i na unikátních prahových lištách. Chybět nesmí ani leštěné logo spojené s filmy o agentu 007.

aston goldfinger 3

Interiér vozu se posunul na ještě vyšší úroveň ultraluxusu díky doplňkům s 18karátovým zlatem. Pozlacený je kruhový ovladač jízdních režimů a další ovládací prvky nebo volič samočinné převodovky, jehož tvar našel inspiraci ve zlatém sledovacím zařízení, které ve filmu používal James Bond. Ve stejném stylu se nesou také ozdobné výplně, protože do uhlíkových vláken 2X2 Twill Gloss jsou vetkána kovová vlákna ve zlaté barvě.

Nenápadnou připomínkou pro skalní fanoušky Jamese Bonda je „srdcová osma“ vyšitá na sluneční cloně řidiče, která odkazuje na hrací kartu, která ve filmu Goldfinger padla jako poslední během slavné scény u bazénu v Miami.

Jedinečné dárky pro majitele vozů DB12 Goldfinger Edition

Každý vůz z limitované série Aston Martin DB12 Goldfinger Edition se nabízí s řadou dárků, které jsou stejně exkluzivní jako samotný vůz. Majitelé obdrží na zakázku zhotovenou plachtu na vůz a luxusní schránku na klíče spolu s modelem v barvě Silver Birch. A k tomu něco skutečně jedinečného: část slavné filmové scény ze švýcarského horského sedla Furkapass na 35mm filmu. Další pozorností pro nové majitele vozu DB12 Goldfinger Edition bude jeden zlatý exemplář časopisu Aston Martin z limitované edice. Tento výběr dárků na míru bude předán v kufříku Globe-Trotter, který je inspirován designem vozu, lakem karoserie Silver Birch a kostkovaným vzorem Prince of Wales. Majitelé si také mohou dopřát individuálně očíslovanou lahev typu magnum šampaňského Bollinger ročníku 2007 se čtyřmi exkluzivními sklenicemi Bollinger 007, elegantně uloženými v kabinovém zavazadle Globe-Trotter Air, vyrobeném také na zakázku.

aston goldfinger 2

Q by Aston Martin

Vůz DB12 Goldfinger Edition je dílem specialistů na design ze zakázkového oddělení automobilky Q by Aston Martin. To je podobně jako jeho předobraz v bondovkách, slavný odbor pro speciální výstroj Q Branch.

Vrcholný Super Tourer s inspirací agentem 007

Aston Martin DB12 přináší kombinaci výkonu, ultraluxusu a stylu, která posouvá modelovou řadu DB do nových výšin. DB12 je poháněn 4,0litrovým motorem V8 Twin-Turbo, který poskytuje nejlepší výkonové parametry ve své třídě: 680 k a 800 Nm. K tomu přidává vyladěný podvozek s pokročilými systémy a zajišťuje špičkové jízdní vlastnosti a zároveň kultivovaný projev.

Zdroj a foto: Aston Martin

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru