Maserati GT2 Stradale – světová premiéra nového supersportu

Jmenuje se Maserati GT2 Stradale, nový supersportovní vůz značky Maserati, který má světovou premiéru na Monterey Car Week 2024 v Kalifornii. V pátek 16. srpna byl vůz představen veřejnosti shromážděné na každoroční akci ve vyhlášeném americkém letovisku, v prestižním prostředí The Quail, A Motorsports Gathering, vrcholu týdne motoristického sportu určeného znalcům a nadšencům.

01_Maserati GT2 Stradale

Maserati GT2 Stradale je výsledkem technického a stylistického partnerství mezi Maserati GT2 a Maserati MC20. Maserati vyvinulo vůz, který dokáže spojit to nejlepší ze závodní a sériové výroby značky, přenáší charakteristické znaky okruhového modelu a zajišťuje další vývoj svého nejoblíbenějšího supersportovního vozu. Vůz v sobě spojuje hloubkový přenos technologie výkonu typického pro závodní vůz, v kombinaci s kvalitami modelu MC20. Nový supersportovní vůz tak evokuje styl a závodní výkony a zajišťuje komfort za všech provozních podmínek.

S maximální rychlostí přes 320 km/h, maximálním výkonem zvýšeným na 640 k (o 10 k více než u modelu MC20), hmotností sníženou o 60 kg a zrychlením z 0 na 100 km/h za pouhých 2,8 s slibuje Maserati GT2 Stradale pocity a vynikající výkony díky propracované aerodynamice a atraktivnímu designu.

24_Maserati GT2 Stradale

Na světové premiéře Maserati GT2 Stradale byly přítomny i další dva vozy Maserati: MC20 Icona, který měl severoamerickou premiéru, a MCXtrema, který se představil v Laguně Seca na akci na okruhu věnované klientskému předání prvního modelu „šelmy“ Maserati.

Model MC20 Icona, představený v červnu letošního roku, je speciální sérií vytvořenou u příležitosti 20. výročí návratu značky na závodní dráhu v šampionátu GT s vítězným modelem MC12. Model MC20 Icona, vyrobený v limitované edici 20 kusů v charakteristickém lakování Bianco Audace Matte a Blu Stradale, s dvanáctiválcovým motorem odvozeným od Ferrari  byl vytvořen speciálně pro homologaci v mezinárodních soutěžích GT.

V roce 2024 se MCXtrema opět objeví na scéně The Quail, aby navázala na svou světovou premiéru v roce 2023, a připravuje se na další akci u příležitosti předání prvního z 62 celosvětově vyrobených modelů – 18. srpna na okruhu WeatherTech Raceway Laguna Seca. MCXtrema, vyrobený a homologovaný pouze pro použití na okruzích, s výkonem 730 k byl  koncipován jako netradiční produkt: supersportovní vůz určený vybrané klientele, která je mimořádně náročná na výkon a technickou dokonalost. Maserati MCXtrema je nyní nejvýkonnějším okruhovým vozem italské značky.

Zdroj a foto: Maserati

 

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru