Opel Frontera – první statické představení v ČR

Nové SUV míří na rodiny a aktivní osobnosti, vyniká nadprůměrným vnitřním prostorem a flexibilitou. Česká cena dosud nebyla stanovena, očekává se, že k tomu dojde během několika týdnů. Šéf automobilky Opel Florian Huettl ale již avizoval ceny v Německu: Nové SUV v pětisedadlovém provedení s kvalitní výbavou a s hybridních pohonem bude začínat na ceníkové ceně cca 24 000 EUR. Plně elektrická BEV verze Frontera Electric pak přijde na cca 29 000 EUR.

DSC04275-Edit

Nová Frontera, která se bude vyrábět ve slovenské továrně koncernu Stellantis v Trnavě, bude nejenom pětimístná, ale vyjedou i sedmimístné verze. Řidič a jeho spolujezdec vpředu mohou získat nová patentovaná sedadla Intelli-Seat se speciálně tvarovaným čalouněním, které snižuje tlak na kostrč. Zavazadlový prostor nabízí v základním uspořádání více než 450 litrů prostoru, po sklopení zadních sedadel se tento prostor zvětší až na 1600 litrů. Střecha Frontery unese až 240 kilogramů.

DSC04138-Edit

Frontera bude k dispozici buď jako hybrid se 48-voltovou technologií, nebo s plně elektrickým pohonem. Základní verze Frontera Hybrid je poháněna benzinovým turbomotorem o objemu 1,2 l o výkonu 74 kW/100 k, který byl vyvinut speciálně pro hybridní pohon. Spalovací motor pracuje v kombinaci s elektromotorem o výkonu 21 kW/28 k a elektrifikovanou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Frontera Hybrid bude k dispozici také s výkonnějším motorem 1.2 Turbo o výkonu 100 kW/136 k. Frontera Electric na jedno nabití ujede více než 300 km. Již v příštím roce Opel nabídne i BEV verzi s dojezdem cca 400 km!

Zdroj: Opel Foto: Michal Burda



Facebook

Nejčtenější

Nahoru