Vozy Ford z Le Mans inspirací pro LEGO

Je to dárek pro chlapy i jejich děti. Díky němu se některé děti možná dají na dráhu automobilových závodníků, konstruktérů nebo designérů. V rámci exkluzivní řady LEGO Speed Champions bude možné pořídit modely závodních vozů Ford, které vyhrály 24 hodin Le Mans v letech 1966 a 2016.

Designed to Inspire Tomorrow’s Racing Drivers, Engineers and D

Ford letos v Le Mans zvítězil přesně padesát let po slavném triumfu. V roce 1966 obsadily vozy Ford GT40 všechna tři místa na stupních vítězů.

Nové stavebnice představují legendární Ford GT40 a závodní verzi současného Fordu GT. Atmosféru vítězství pomohou navodit rovněž figurky, šachovnicová vlajka a trofej pro vítěze. Na návrhu nových modelů LEGO se přímo podíleli lidé z designérských i licenčních oddělení Fordu.

Ford GT 2016 i Ford GT40 1966 bude možné objednávat již počátkem příštího roku. Již dnes jsou v prodeji stavebnice Fordu Mustang a Fordu F-150 Raptor s přívěsem, na kterém je naložený hot rod Ford Model A.

  • Vítězství v Le Mans 2016

Ford GT se startovním číslem 68 zvítězil v závodě 24 hodin Le Mans 2016 ve třídě GTE-Pro. Za jeho volantem se střídali Sébastien Bourdais (FRA), Joey Hand (US) a Dirk Müller (GER).

  • Trojnásobný triumf na Le Mans 1966

První místo v Le Mans 1966 vybojovali Bruce McLaren (NZ) a Chris Amon (NZ) na voze Ford GT40 Mark II. Také další dvě místa na stupních vítězů patřila posádkám Fordu. Pro značku Ford to bylo historicky první vítězství v Le Mans a zároveň první ze čtyř po sobě jdoucích triumfů v legendárním vytrvalostním závodě.

  • Ford GT 2016

Supersportovní Ford GT je technicky nejvyspělejší produkční Ford všech dob. Slouží jako výkladní skříň nejnovějších technických řešení Fordu v oblastech aerodynamiky, motorů EcoBoost a snižování hmotnosti

  • Ford GT40 Mark II 1966

Ford GT40 Mark II měl odlehčený hliníkový podvozek a byl poháněn motorem Ford V8 5,0 l. Číslovka 40 za písmeny GT (Grand Touring) vyjadřovala výšku vozu v palcích.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru